Фандъкова: Моя отговорност е да покажа, че жените могат

Булфото
share

ПП ГЕРБ даде равен шанс на жените още със своето създаване, заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя даде за пример подкрепата, която са изразили от ГЕРБ за нея, както и тази за Цецка Цачева.

Това означава, че в партията няма проблеми в това отношение, каза Фандъкова, която говори за „Жените в местната власт” на национална конференция на тема „Жените в политиката”.

Искам да дам сила на всички жени, че ние можем да се справим благодарение на нашите женски качества, категорично заяви Фандъкова.

"Убедена съм, че много жени имат качества, професионализъм и експертност да се докажат на управленски позиции и това е правилният начин", посочи още тя.


Като политик правя всичко възможно да подкрепям жените. Фактът, че в прекия екип, в който работя, ако приемем, че девет човека е ръководният екип на общината без мен – пет са жени, четирима са мъжете. В листата за общински съветници на ПП ГЕРБ за следващия мандат за първите около 30 позиции половината и повече са жени, допълни Фандъкова. По думите й в сферата на образованието и медиите се наблюдава обратният процес на феминизация на професиите.

„Огромна моя отговорност е да покажа, че жените могат. Не само, че аз мога. Нужни са и законодателни промени. Трябва да се намесят работодателските организации и синдикатите. Това е работа на цялото общество – на журналистите жени, също. Трябва да се подкрепяме взаимно, когато виждаме професионализъм и причини. Трябва да се обърне внимание на жените с качества, на проблемите с домашното насилие и на всички мерки, които засягат равнопоставеността”, добави кандидатът за кметът на София.

Водещи новини

Още новини