Директорка на гимназия изкомандва Бойко Борисов

share

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов официално откриха новия учебен корпус на Националната Априловска гимназия.

Строежът на крилото продължи близо 20 години, като бяха вложени над 1 500 000 лв. По време на откриването министър Сергей Игнатов каза, че това е най-голямата инвестиция, правена от Министерство на образованието. Благодарение на новото крило гимназистите вече ще учат само в една смяна.

От днес министър-председателят заедно с министър Сергей Игнатов са „Априловци", след като положиха клетвата, която изрича всеки ученик, прекрачвайки прага на Националната Априловска гимназия, при откриването на новото крило на първото светско училище в България.

Бойко Борисов бе впечатлен от командирските умения на директора на гимназията Анна Маринова, която го наставляваше какво да прави.

„Скъпа, Анна, така никой не ме е командвал до ден-днешен, както днес ти. 10 години си директор, но можеш да се справиш по-добре и от мен като премиер, ако въвеждаш такъв ред", обърна се към Анна Маринова министър-председателят.

От своя страна директорът на гимназията каза, че има много вицове за новооткрити магистрали, но всички трябва да знаят, че днес се открива най-голямата магистрала в историята на вътрешното духовно битие, защото това е невидим път, който отвежда отвъд границите на реалното.

„Тези, които казват вицове за магистрали, да отидат и да видят Западна Европа, защото тези деца, когато отидат в Западна Европа, първото, което започват да правят, е да цъкат с език и да се възхищават на пътищата. Ние сме длъжни и тук да направим пътищата. Тогава те няма да ходят в чужбина, а ще си седят тук", заяви премиерът Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини