Баща на загинал при взрива: Трябва да има виновни за трагедията

Булфото
share

"Трябва да има виновни за инцидента", настоя пред Нова телевизия Димитър Димитров, който загуби сина си при взрива в завода за взривни вещества и боеприпаси в Горни Лом.

Към главния прокурор Сотир Цацаров опечаленият баща се обърна с думите: „Искам да си свършите съвестно работата, трябва да има виновни, които да понесат отговорност. Това е страшна трагедия. 15 семейства са почернени. Не искам да се случва на никого това, което се случва на мен".

Към бъдещите управляващи опечаленият баща се обърна с думите: "Говорите, че ще трябва да се създават работни места, искам да ви помоля, гласувайте закони и създайте условия на младите хора да работят, държавата има нужда от млади хора".

Причината синът на собственика да бъде на мястото на инцидента може да бъде промяна в начина на работа или технологията, заяви още Димитров. Той обясни, че с цел безопасност преди започването на работа в завода всички работещи там преминават курс за обезвреждане на мини. „Аз лично съм бил работник в този цех и винаги съм съветвал сина си за най-доброто, там се работи с бронзови чукове, бронзови секачи, които не произвеждат искра, добави още Димитров.

Водещи новини

Още новини