Окуцял вълк обяви война на ловна дружинка

Getty Images/Guliver (архив)
share

Окуцял вълк обяви война на ловната дружинка в Чипровци и започна изтребване на кучетата им. От пролетта досега горският хищник  разкъсал 9 гончета и 3 овчарски кучета, пише "Труд".

Всички опити на авджиите да ликвидират звяра се провалят. Вълкът издебвал ловците при излетите им, промъквал се в шубраците и задигал някое гонче.

Така без верните си помощници са останали чипровските авджии Петко Маринов и Йордан Иванов, а на Иван Борисов звярът разкъсал две кучета.

Ловец от близкото село Железна пък намерил само половината от гончето си. Кучешкото изглежда се усладило на вълка и той изял и опашатите пазачи на двама кравари и един козар.

Някои от пострадалите казват, че мернали хищника между дърветата, но не успели да стрелят по него. Вълкът е стар, доста едър и куц с левия крак, обясняват авджиите.

Mоже звярът да е ранен от ловец и да си отмъщава, или пък се храни с кучета, защото вече не може да гони дивеч, смятат възрастните хора. Дружинката на Чипровци е поискала от кмета разрешение за хайка срещу звяра.

Водещи новини

Още новини