Борисов: Кирил Рашков е разработван 15 дена преди инцидента в Катуница

share

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако арестуваният Кирил Рашков е нарушил закона, ще отговаря за това, предаде БНР.

В Димитровград Борисов каза, че отговаря на смутителите на реда със строежи на пречиствателни станции, детски градини и пътища.


Кирил Рашков е бил разработван от полицията 15 дни преди да се случат събитията в Катуница, каза премиерът. Всеки ден зад нас виждате какво остава. Ние ще я градим България, ако искат да я рушат - да я рушат. Всеки, който наруши закона, е прибран и са му повдигнати обвинения. Сега помолих вашите колеги, медиите, да отидат да видят, че още преди 15 дни са започнали тези мероприятия по него и ако не беше се случило това, просто нямаше да му обърнете внимание, че са арестувани сега, заяви Борисов.


Министър-председателят откри близо 30-километрова третокласна пътна мрежа на стойност над 15 милиона лева, която се намира на територията на Хасково и Кърджали. Той подчерта, че в условията на най-тежка криза, в която виждате светът се тресе, ние строим и пускаме в експлоатация повече, отколкото от 30 години не са пипани тези пътища. Огромни усилия на много хора и всичко това със съфинансирането на 80% от ЕС. Тези пари преди две години бяха спрени. Сега с тези пари и с нашите 20%, които финансираме, се получава това, което виждате. С АМ „Марица" аз съм убеден, че този регион ще стане много, много хубав. Съжалявам, че за Северна България толкова време е загубено. До 2 г. с „Марица" и „Тракия", с жп линията, която правим, бързата Пловдив - Свиленград, този регион ще стане много, много привлекателен за инвестиции".

Водещи новини

Още новини