Картите за градския транспорт в София може да поевтинеят

share

Годишната карта за градски транспорт в София може да поевтинее.

Идеята е да се стимулират редовните пътници. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова. „Това е един от предложените варианти на Центъра за градска мобилност след направени анализи. Към момента все още няма решение, ще се направят необходимите изчисления. Не мога да се ангажирам със срокове”, съобщи пред в. Новинар Фандъкова. Тя уточни, че е важно да се вземат предвид и разходите за обновяване на градския транспорт като новите тролеи например. Кметът обясни, че въпреки че основното финансиране за тях е от Брюксел, се изискват допълнителни разходи от общинските транспортни дружества.

Фандъкова изтъкна, че повишаване на цената на билета в градския транспорт не се налага към този момент. „За нас е важно да намалим, ако е възможно, цената на картите", каза още тя. Кметът подчерта, че следващата година София ще има нови 9 километра метро. „След метрото ще имаме и нова градска среда благодарение на ремонтните дейности”, допълни Фандъкова.

Тя добави, че чрез метрото са били финансирани и разкопките при Ларгото. И припомни, че вече трета година не може да се състои търгът за развитието на старини, разкрити там. „Благодарна съм на новия министър на културата, че се погрижи за временната консервация на комплекса. Важно е да се запази това богато културно историческо наследство", категорична беше Фандъкова.

Водещи новини

Още новини