Няма интерес към нощния градски транспорт, обяви Фандъкова

  • 28 март 2015 09:59

  • 1758
  • 6
Няма интерес към нощния градски транспорт, обяви Фандъкова
©

Още следващата седмица, на 2 април, ще бъде пуснато метрото до Летище София. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в предаването "Тази събота" по БТВ.

Във връзка с въвеждането на нощен градски транспорт, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира, че е правен такъв опит преди няколко години в столицата, но интересът на пътниците е бил изключително малък.

„Винаги е възможно да се правят нови експерименти, но сме правили този опит”, каза още тя, цитирана от "24 часа". „В момента се правят вече пробите. До „Бизнес парка” предстои да бъде пуснато на 8 май. Определихме датите с г-н Братоев, очакваме да бъдем заедно с премиера г-н Борисов, който изключително помогна, заедно с министрите на транспорта и европейските фондове”, уточни тя и посочи, че линията до летището е знакова, тъй като София придобива съвсем друга роля като туристическа дестинация.

Фандъкова обясни, че по една специална програма са започнали усилена подмяна на транспортните средства. 66 са новите двойни счленени автобуса, до средата на годината ще бъдат въведени още 60. Кметът на Столична община отчете, че на 90% от тролейбусния парк е подменен.

На въпрос за въвеждането на „умните светофари”, Фандъкова поясни, че с тях ще се дава предимство не просто на най-голямата колоната, за да може да се съкращава времето за престой и да се пази околната среда, но е насочена за предимство на градския транспорт. „Това е европейска практика, която се надявам следващата година да започне изцяло”, подчерта тя.

Последвайте канала на

1758 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Любо

2015.04.01 | 03:33

6
Ясно, е че метрото не може да работи постоянно 24/7, защото трябва да има време за поддръжка, но нищо не пречи двете му линии да работят петък и събота. Така както е в много други градове, например Виена.
Хмм

2015.03.31 | 19:56

5
Недейте да плюете постоянно! Жената върши чудесна работа, не казвам, че е перфектна, но работи и всички виждаме промяната! Само мога да пожелая такъв кмет и на другите градове!
ихл

2015.03.29 | 09:36

3
как я търпят още софиянци

2015.03.29 | 09:36

4
Че изберете си тогава някоя комунистка от АБВ например.А да ви кажа и Яни става за кмет на София!

2015.03.29 | 09:36

2
Sofia prez noshta e rai za pianici i narkomani ! Policiata ne si varshi rabotata,kakav gradstki transport ? Prosta seliandurka - marsh v Samokov,bokluk dolen !!!

2015.03.28 | 19:16

1
Правили сте опити с мижави автобуси на един час, без никой да им знае точния маршрут и графил. Ако през нощта обаче има метро на 30 мин примерно ситуацията ще е съвсем различна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини