Асфалтират бул. "Княз Александър Дондуков" в София

Булфото Архив
share

Паветата на столичния бул. "Княз Александър Дондуков" отиват в историята. Те ще бъдат заменени с асфалт при планувания догодина ремонт, съобщава в. "Преса".

Емблематичните стогодишни павета ще бъдат подменени в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър с асфалтова настилка по желание на живеещите в района. В последните години хората негодуват срещу високите нива на шума от многобройните автомобили, които се движат по този централен булевард. Ивица от паветата все пак ще бъде оставена около релсовия път, който, както и на "Витошка", ще бъде изцяло обновен.

С нови пътни настилки и трамвайни релси ще се сдобият и бул. "Джеймс Баучър" от "Черни връх" до площад "Велчова завера", и ул. "Козлодуй" от бул. "Мария Луиза" до ул. "Константин Стоилов". Стойностите на двата ремонта са съответно 3,6 млн. и 3 млн. лв.

Общината ще отложи за пролетта и ремонта на друг емблематичен участък в столицата - кръговия площад около Руски паметник. Заложеното в проекта премахване на паветата там възбуди гнева на поддръжниците на идеята, че София не трябва да се разделя с лека ръка с автентичната си настилка.
 

Водещи новини

Още новини