Тотю Младенов поздрави гражданите на Добрич с празника на града

Булфото
share

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов поздрави гражданите на Добрич с днешния празник на града.

Добрич е пример за добра социална политика, градът се възползва от всички програми на Министерството на труда и социалната политика.

Днес ще направим първа копка в Добрич на обект по проект за социално включване на деца до 7-годишна възраст и техните родители, в който ще бъдат инвестирани 1 200 000 лева, заяви министърът на заседание на общинския съвет.

В Добрич днес се отбелязва 71-ата годишнина от освобождението на Южна Добруджа от румънска власт и възвръщането
на града в пределите на България. Двайсет и пети септември 1940 година е денят на второто българско съединение, заяви председателят на общинския съвет Иван Мандев на тържественото заседание.

Сред гостите за празника на града е и Кирил Старцев - внук на първия кмет на Добрич след освобождението Кирил Старцев,
който посреща българската армия през есента на 1940 година. Общинският съвет отличи със званието "Почетен гражданин на Добрич" Венелин Жечев - бивш главен архитект и кмет на града през периода 1981-1987 година, за неговия принос за превръщането на Добрич в модерен град.

На алеята на знамената във военното гробище-музей по-рано днес се състоя общоградско поклонение в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа. Представителни части на Военноморските сили във Варна отдадоха военни почести.

Водещи новини

Още новини