Сидеров иска уволнението на шефа на МВР в Пловдив

Булфото
share

Волен Сидеров, лидер на партия "Атака" и кандидат за президент настоява вътрешният министър Цветанов да уволни незабавно директора на РДВР-Пловдив Тодор Чонов за престъпно бездействие. Това се посочва в декларация на партията до медиите.

В РДВР Пловдив е имало сигнал от 19-годишния Ангел Петров, че е заплашен със смърт от клана на Рашкови, информират от
пресцентъра на партията. Вместо да се намеси и предотврати отнемането на един млад човешки живот Тодор Чонов и неговите служители са бездействали, пише в документа. "Ако Цветанов не уволни незабавно комисар Чонов ще докаже, че също отваря чадър над циганската престъпност, така както и над ислямската", посочват от "Атака".

Сидеров призовава Цветан Цветанов незабавно да напусне поста си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и да се заеме с пряката си функция на вътрешен министър. Волен Сидеров настоява също Цецка Цачева, председател на НС, да свика извънредно заседание в понеделник във връзка със случая в Катуница. Той иска Георги Първанов да свика същия ден и Консултативен съвет за национална сигурност по темата "Циганската престъпност като заплаха за българския етнос и националната сигурност".

Волен Сидеров кани опонентите си Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин и Меглена Кунева на диспут по темата "Циганската престъпност - опасност за българската държава". Лидерът на "Атака" призовава всички структури и симпатизанти на партията на протест в понеделник пред областните дирекции на МВР.

Водещи новини

Още новини