Втора жертва в Катуница

  • 24 септември 2011 14:56

  • 12467
  • 25
Втора жертва в Катуница
© Булфото

16-годишният Павел е втората жертва на безредиците в пловдивското село Катуница. По информация от болницата, преди час той е починал още на път за Университетска болница „Св. Георги" в Пловдив.

Павел бе един от участниците в днешния поход към махалата с именията на Цар Киро. По пътя на момчето му прилоша и припадна. Линейка на Бърза помощ го откара в тежко състояние в болницата. Павел е с присадено преди няколко години сърце, което не е издържало на напрежението, коментираха за Дарик очевидци на инцидента.

Момчето припадна на метри от мястото на снощния инцидент, при който бе сгазен 19-годишният Ангел Петров.

Жителите на пловдивското село Катуница, които бяха обградили къщата на ромския бос Цар Киро се разотидоха по домовете си, съобщава БНР. На място остават тежковъоръжените полицаи, които бранят имотите на Кирил Рашев. Катунци обаче се заканиха, че ще подновят протеста си довечара.

Припомняме, че до размириците се стигна след като хора на Цар Киро премазаха с бус 19-годишно момче от селото. По-късно то почина в болницата. В мелето бяха ранени още няколко младежи и трима полицаи.

Убийството доведе до невиждано ескалиране на напрежението сред жителите на селото, които от години се оплакват от деребействата на Кирил Рашков.

След среща с ръководството на пловдивската полиция преди обяд разярена тълпа от 200-300 местни жители обсадиха къщата на Рашев с викове „убийци”. По пътя си хората изпотрошиха три автомобила на фамилията.

Хората са започнали да събират подписка с настояване фамилията да се изсели. Много от протестиращите разказват, че лично са били тормозени, включително и малки деца, които разказали, че неговите внуци ги тормозят в училище.

"Положението в Катуница е овладяно", каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в Несебър, при срещата си с кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Атанас Терзиев. Цветанов, който е председател на предизборния щаб на партията, каза че не желае да коментира, тъй като е вече в предизборна кампания.

Той каза обаче че в 11 ч е имало среща с обществеността за разясняване на ситуацията в пловдивското село Катуница и задържаните лица от вчерашния инцидент. „Проблем, който е провокиран от вчерашната ситуация с прегазването на едно момче. От там вече са предприети действия с изпращането на допълнителни полицейски сили и това, което всъщност вече е информирано чрез медиите, е че ситуацията е овладяна”, каза Цветанов.

Последвайте канала на

12467 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
1

2011.09.27 | 20:23

25
ЗАКУПИ ФУТБОЛЕН ЕКИП СЕЗОН 11/12 на -- WWW.ORIGINALNI.BE !!
$

2011.09.26 | 21:10

9
Юююю помиоо реклама ще ми правиш(анти реклама май ще се получи).
Кристи

2011.09.27 | 20:23

24
Положението било овлаяно??? Този Цветанов нещо не е в час. Ако бяха прегазили неговото дете, дали щеше да каже същото?
Бай Кютек

2011.09.26 | 23:12

23
Как да си набавим оръжие? Ако може автоматично, за да се неутрализира за късо време голям контингент от примати!И така до силно оредяване на маймуночовеците...
bg

2011.09.26 | 23:12

22
Мразя ги тия копелета тъпи,на 100% съм на протеста на 1 Октомври,където и да е ! Смърт за тая долнопробна раса !
костенец

2011.09.26 | 21:55

21
Какво значи овладяно на положение, на фона гаврата на която е подложен целия български народ от политически ухажваната и подкрепяна циганска измет? Какво значи, факта че полицията пази убийците и техният тартор! Нима Българите, които крепят държавата и полицията със своите данаци не заслужиха да бъдат опазени! Протеста би бил глух за политиците и унизителен за бедните хора на които се подиграват, за това единственото смислено нещо което бихме могли да предприемем е да спрем да си плащаме данаците, за да престанем да захранваме със помощи циганските гета и изборните кампании на всички политически парти разчитащи на техните гласове.
13

2011.09.26 | 21:23

20
Срамувам се,че съм българка.Щом действащ министър казва на това овладяна ситуация,здраве му кажи.Ей,цветанов(не заслужаваш даже името ти да се напише с главна буква) моли се само да не се случи в живота твоите деца да се сблъскат с някой мангал,тогава ще те питам как ще действаш?Тъпа държава сме.......
bg

2011.09.26 | 21:23

19
МРЕТЕЕЕЕЕ МАНГАЛИИИИ ! МАЙКА ВИ МРЪСНА НА САПУН !
Горд Българин!

2011.09.26 | 21:23

18
Определено е време за масов протест! Призовавам всички възможни Братя Българи. Явете се! Сами ковем съдбите си, нека този път изберем вярната посока. Гласа на Народа е Глас Божи... Нека повече не се крепим на фалшиви политици, използващи нас бедните хора, за собствени облаги (за свой жертвени пешки)! Нека, не се оставяме да бъдем потъпквани, а да бъдем една Демократична Република България. Аз ли съм единствения, на когото му е писнало да бъде презиран и подценяван? Не искам да бъда робот, не искам да бъда роб, не искам мойте деца да служат на тази хомосексуалистична паплач. Не искам да бъдат толерирани тези... престъпници. Явете се!

2011.09.25 | 15:07

3
КЪДЕ
Българин

2011.09.26 | 21:22

17
Аз съм от Пловдив,тръгвам за Катуница след един час!Нека се събереме повече Българи там вечерта,не се ослушвайте и не стоите като путки!Има сведения и се говори от много хора че циганите от Столипиново довечера ще ходят много от тях в Катуница! Защитете своите хора-БЪЛГАРИТЕ!Не стоите само да гледате сеири и да се смеете доволно,покажете че сте БЪЛГАРИ И ПОДКРЕПЕТЕ ХОРАТА ОТ КАТУНИЦА!
Симеон

2011.09.26 | 21:21

16
Ех, Боже защо не съм си сега в България. Българи, борете се за българското, за живота си и тези на братята,сестрите и децата си!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини