Евакуиран от Мизия: Апокалипсис (видео)

share

Не можем да дадем информация за загинали граждани към момента, за щастие. Проверяваме всички граждани. Продължават усилията на пожарникари, граждани и полицаи. Искам да благодаря на всички, които работиха усърдно. Това каза гл. комисар Николай Николов пред Нова телевизия. БЧК помага на засегнатите от бедствието хора, подчерта той.

Очевидец разказа какво е преживял през изминалата нощ. Вчера се прибрах от София при самотната ми майка. В уличката имаше около 5 см. вода. Към 3-4 часа имаше вода около 50-60 см. Към 22:00 часа стана страшно. Отприщи се водата и започна да влиза в дворовете. До 8:00 часа сме стояли на втория етаж на къщата. Звънях над 100 пъти на спешния телефон 112, но нищо не се направи. Къщата на комшиите падна към 3:00, добре, че те бяха в нас. Уплаших се много. Само две лодки обикаляха снощи в града. Около 5:00 часа екип на пожарната ни каза, че ще дойде лодка да ни спаси, но никой не дойде. Благодарен съм на екип от доброволци, които с лодка изнесоха майка ми и мен. Цяла нощ гледах как водата срутваше къщи. Нищо нямаме, нито дрехи, нито вода, хората бедстват. Беше страшно. Това разказа евакуираният от водната стихия Георги Гечев.

По данни на очевидци цели квартали са под вода и със срутени къщи. Град Мизия се е превърнала в огромно море. Ситуацията е апокалиптична - грозна и страшна картина. Така репортер описа ситуацията в града.

Водещи новини

Още новини