Тотю Младенов съдейства на работници от Банско за неизплатени заплати

Булфото
share

Министърът на труда и социалната политикa Тотю Младенов бе на проверка в Банско по повод забавени плащания на заплатите на работниците от мебелния завод "Пиринска мура".

330 човека не са получавали трудовите си възнаграждения за месец юли, каза в Благоевград социалният министър. Той уточни, че на работодателя е издадено предписание от Инспекцията по труда в Благоевград до края на месеца задълженията към работниците да бъдат изплатени. Проблем с изплащането на работниците е имало и преди това, съобщи Дарик.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов направи днес първа копка на социален обект в община Якоруда. Обектът се реализира по Проекта за социално включване, който се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие.  Социалният обект предоставя услуги на деца от 0 до 3 г. и от 3 до 7 г., както и на техните родители. Формиране и развитие на родителски умения, мониторинг на готовността за обучение и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания са част от предоставяните услуги, каза социалният министър Тотю Младенов.

По-късно министър Младенов откри в Калъпчиевата къща в Благоевград среща-дискусия на тема „Пазарът на труда – възможности за прилагане на мерки и програми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. За участие в срещата-дискусия бяха поканени представители на бизнеса, граждани, членове на Областния съвет по тристранно сътрудничество и Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на Област Благоевград.

Водещи новини

Още новини