В Пещера работници протестират, не им платили

  • 11 юли 2011 14:39

  • 577
  • 0
В Пещера работници протестират, не им платили
© Булфото

Служителите на дружеството за производство на изделия от дървен материал са с прекратени трудови договори, но не са получавали заплати от 2009 година.

По информация на областната инспекция по труда сумата, която предприятието дължи на бившите си работници, е около 300 хил. лева. Повече от две години работим по този проблем, извършвали сме многократни проверки на фирмата, някои от които съвместни с представители на НАП, НОИ и полиция, и сме съставяли актове за по 10 и 15 хил. лв., но резултат няма, коментира директорът на трудовата инспекция Мария Пъпанова.

По нейни думи инспекцията е консултирала работниците за правата им и по-голяма част от тях са завели искове по съдебен ред. Някои
от делата вече са спечелени, допълни Пъпанова.

Повече от 50 бивши служители на предприятието протестираха днес в Пещера, като изразиха желанието да се срещнат с ръководството за подписване на споразумение за изплащане на възнагражденията им, но до такова не се стигна. По проблема са сезирани редица институции.

Исканията на работниците бяха подкрепени от кмета на общината Стелиян Варсанов и от депутата Красимира Симеонова. Ще направя, каквото е необходимо от моя страна в посока на решаване на проблема, каза Варсанов.

Последвайте канала на

577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини