Едно от загубилите се момчета: Объркахме се, съжалявам

share

Ние отидохме на разходка. Вървяхме по екопътека и не очаквахме това да се случи. Ние бяхме тръгнали към връх Ботев, вместо към хижа "Рай. Видяхме един водопад и мислихме, че е Райското пръскало. Когато стигнахме до него разбрахме, че сме се объркали. Това разказа едно от загубилите се в Стара планина Веселин по БТВ.

Търсихме подслон. Свързахме се с родителите си. Спасителите ни казаха да изчакаме. Скрихме се в една пещера. На другия ден батериите на телефоните ни бяха паднали. Умирахме от студ, бяхме гладни и затова не останахме да чакаме. Решихме да стигнем до някакъв подслон, хижа, където и да е.

Видяхме, че ни търсят. Имахме само една запалка, с която опитахме да запалим огън, но не успяхме да го поддържаме. Видяхме хеликоптер, видяхме делтапланер, махахме, но не ни видяха. Видяхме село и отидохме там. Хванах се за една скала, която се отрони. Имам три прободни рани, които са инфектирани. Ще се оправя.

Шегувахме се, че ще станем звезди. Съжалявам, че причиних толкова главоболия на цялата държава. Да не тръгвам повече надалеч - това е поуката за мен.

Водещи новини

Още новини