Проектът „Карадере“ няма да получи разрешение, увери Михайлова (видео) (обновена)

share

Проектът за застрояване на Карадере няма да получи разрешение. Това увери в ефира на ТВ7 министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

„Аз ще предложа да променим, да добавим поне още едно изречение в закона, което да гласи, че преди да бъде процедиран проектът, той трябва да получи становище по ОВОС, т.е. за нас всичко трябва да започне отначало. Без оценка за въздействието за нас този проект не съществува“, категорична бе тя.

Инвеститорът на проекта не е контактувал с мен, призна Михайлова. Почти нищо не знам за собствениците на фирмата, допълни тя.

Стана ясно, по думите й, че въпросната фирма-инвеститор „Мадара Юръп“ не е кандидатствала по проекта.

„За мен и за екипа на МОСВ този, новият проект, съществува само в един план в 2 писма - едно писмо, написано от фирмата до РИОСВ-Бургас, в което фирмата се интересува каква е процедурата, за да получи разрешение по екологичното законодателство.
Второто писмо е до зам.-министъра на околната среда и водите - дали това по закон е възможно, но е отговорено, че решението се взима в зависимост от проекта“, обясни Михайлова.

„Не е ли по-разумно преди един инвеститор да тръгне с проекта си и да каже ще строя, този инвеститор да направи проста проверка и не поиска становище възможно ли е да се случи това“, попита тя.

Инвеститорът е задължен да спазва екологичното законодателство на страната, настоя министърката.

Водещи новини

Още новини