Вижте отвътре акостиралия във Варна американски разрушител (галерия)

Булфото
share

Командирът на американския миноносец "Тракстън" капитан II ранг Андрю Бийн днес заяви, че е впечатлен от професионализма на българските военни моряци. Корабът на САЩ е на визита във Варна след приключването на съвместното учение на българските, румънските и американските ВМС, провело се в югозападната част на Черно море.

По време на учението, макар и скромно, бе отбелязана 10-годишнината от приемането на България и Румъния в НАТО, допълни кап. Бийн. Той уточни, че проведената съвместна тренировка е включвала епизод от противоподводна борба, кацане на румънски вертолет на борда на "Тракстън" и обща маневра със сближаване на корабите от трите ВМС .

Командирът съобщи още, че американският миноносец с част от екипажа е участвал в снимките на филма "Капитан Филипс" през юли 2012-та година.

Американският ескадрен миноносец показа днес системите си за сигурност и въоръжение на журналисти.На борда на разрушителя има 300 души екипаж. Корабът е част от ударната група на самолетоносача "Джордж Буш", разполага с два хеликоптера "Сий хоук" и е въоръжен с ракети "Томахоук" и „Асрок" за борба с подводници.

Водещи новини

Още новини