“Топлофикация София” пусна наказателни бригади

share

“Топлофикация София” е започнала акция по събиране на дългове. Екипи посещават абонати в домовете им, за да искат да си платят сметките за парно, алармираха клиенти на дружеството, пише "Репортер".

„Трима души позвъниха на вратата и заявиха, че имам три неплатени сметки за парно, които трябва да платя веднага”, разказа потърпевш потребител. Те настояли клиентът да каже дата, на която ще плати задълженията си и дори поискали да се подпише на някакъв документ, че на тази дата ще плати определената сума.

Подобни масови акции за издирване на длъжници са правени и в квартал „Младост”, разказаха клиенти на столичното парно. Абонати са притеснявани дори за две неплатени сметки, оплакаха се те.

Това са наши служители, признаха от „Топлофикация София”. Ние не работим с такива фирми, уточни говорителят на дружеството Елизабет Павлова. По думите й подобни акции са целогодишни, като дружеството си търси парите при две неплатени сметки за парно, както е предвидено в Общите условия.

Абонатите трябва да знаят, че не трябва да дават пари на ръка. Всички задължения към „Топлофикация” се плащат на касите.

Освен на място служители на дружеството звънят и по телефона на длъжниците. Само от май миналата година до декември са събрани 17 млн. лева от напомняне по телефона, призна говорителят на „Топлофикация”.

Водещи новини

Още новини