Почина единствената дъщеря на Ренета Инджова

share

Дъщерята на първата жена премиер на България Ренета Инджова е починала в САЩ от рак на панкреаса. Това съобщи пред "24 часа" баща й Боян Славенков, който бе съветник по икономическите въпроси на президента Желю Желев.

Той каза, че боледувала отдавна, имали надежди да я спасят, но лекарите не успели. Ренета Инджова е заминала за САЩ незабавно.

Ралица Славенкова от години живееше в американския град Принстън заедно със съпруга и двете си деца. Ралица и съпругът и Атанас Тепавичаров имат две деца -  7-годишният Мартин и 2-годишната Ренета. Тя е единствена дъщеря на бившия премиер.

Поклонението на дъщерята на Ренета Инджова ще се състои в България. Това съобщават на сайта на НСИ. "Административното ръководство на НСИ с дълбоко прискърбие Ви информира, че на 25 февруари 2014 г. внезапно почина дъщерята на д-р Ренета Инджова – председател на Националния статистически институт. Ралица Славенкова е родена през 1978 г. и от години живееше в САЩ със съпруга си и двете им деца", пише в сайта.

„Към настоящия момент д-р Инджова е в САЩ. Повод за заминаването й е участие в 45-ата сесия на Статистическата комисия на ООН“, съобщават още от статистическия институт.

"Всички служебни ангажименти на Инджова в САЩ се отменят. Тя ще се завърне в България, където ще се състои поклонението и панихидата на единственото й дете", съобщават от НСИ.

Водещи новини

Още новини