Плевнелиев: Имаме нужда от активни и творчески отворени млади хора (видео)

share

Като обединител на нацията, искам да подчертая, че обществото ни не се нуждае от стандартни млади хора, с еднакво copy-paste мислене. Имаме нужда от активни, творчески отворени и многообразни млади хора, които обаче споделят ценностите на българското европейско демократично общество. Това каза президентът Росен Плевнелиев на началото на Програмата за личностно развитие и постижения на Международната награда на херцога на Единбург в България, предаде „Фокус”.

Президентът добави, че когато тези качества се развиват у младите хора в най-ранна възраст, те изпитват отговорността за собственото си развитие.

„Днес, с учредяването на фондацията, се дава официален старт на участието и приноса на нашата страна в най-голямата в света програма за личностно развитие”, смята Плевнелиев.

Според него всеки млад човек подхожда по личен начин, посвещава своето време, но също така доказа, че инвестираното време в обществото се отплаща многократно. Ефектът не е просто за обществото и държавата, а за всеки един млад човек, който вижда смисъла да бъде част от тази нация, от тази държава, от това общество. "Тя е възможно най-демократичната, многообразна, различна, даваща шанс на всеки независимо от пол, религия, образование, националност, имуществено състояние. Всеки е добре дошъл. За това съм благодарен изключително много на инициативата”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини