Бивш депутат: Ще се самоубия!

share

Бивш син депутат е на прага на самоубийството, защото няма пари да си купи жизненоважни лекарства, както и храна. Христо Марков бе депутат от СДС в Седмото Велико народно събрание и в 36-тия парламент. Той е едно от емблематичните лица на синята партия  в Пловдив, от години мизерства, няма работа и е напълно отчаян, пише "Всеки ден".

"Нямам пари за инсулин, от безпаричие съм обречен на смърт. Не виждам смисъл от жалкото си съществуване", проплака бившият народен избраник. Трогателната изповед, която той направи в социалната мрежа, предизвика буря от коментари, както и предложения за помощ.

Въпреки богатата си биография, след като излезе от редиците на парламентаристите, Марков така и не успя да си намери постоянна работа в града под тепетата. От години пише статии в местни медии и се изхранва от мизерните хонорари. Продал е и всички семейни реликви у дома - скъпи картини, ценни книги, имоти и злато. Беден е като църковна мишка, коментират негови познати.

Преди три години животът му се преобръща - откриват му тежък диабет и високо кръвно налягане. Терапиите и лекарствата са трудно постижими за ексдепутатът поради липсата на осигуровки и оттогава животът му се превръща в наказание, пише още изданието.

Водещи новини

Още новини