Бивш депутат: Съдят ме, защото ударих контрабандата

  • 23 декември 2011 07:21

  • 1110
  • 0
Бивш депутат: Съдят ме, защото ударих контрабандата
©

“Отначало не разбрах защо като напуснах прокуратурата, никой след мен не правеше разследвания срещу контрабандата. Сега вече знам. Когато някой се опита да направи нещо срещу митниците, става подсъдим.” С тези думи бившият депутат и ексрайонен прокурор на Оряхово Тома Томов се обърна към Софийския градски съд вчера.

Бившият депутат е подсъдим, че е взел $500 рушвет от Рахим Али и Мустафа Мустафа, за да не станат обвиняеми
. С него на съд са и бившият му заместник Димитър Викентиев и ексследователят Цеко Кривачков. Те са обвинени в изтръгване на показания и незаконно прекратяване на преписки.

Пред съда подсъдимите не се признаха за виновни. Томов обясни, че е на съдебната скамейка, тъй като с разследването си срещу митниците от 1998 г. нагазил в “дълбоки води”. Ставало дума за разбит контрабанден канал на ГКПП-Ферибот, пише "Труд".

“Бившият главен прокурор Иван Татарчев ме повика и ме пита кога ще “забием” митницата в Оряхово. Каза ми, че тирове внасяли нелегално стоки и само за два месеца 4 тира минали 8 пъти през митницата”, обясни Томов.

Станало му обидно, че от години оглавява прокуратурата в Оряхово, а за първи път чува за проблема. Бил му забраняван достъп до митниците, а от полицията не дошла нито една преписка по случая. Затова Томов решил да вземе нещата в свои ръце.

Когато получил информация, че се готвят да вкарат поредната контрабандна стока, решил да действа с Викентиев и Кривачков без знанието на МВР. Именно заради “удара” Томов смята, че е бил обвинен за вземането на рушвет. Според него процесът бил скалъпен и защото жалбите от турците били написани 4 дни преди датата, на която твърдят, че са му дали подкупа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини