Бивш депутат от ДПС отърва затвора, осъдиха го условно

  • 18 януари 2012 19:05

  • 1984
  • 3
Бивш депутат от ДПС отърва затвора, осъдиха го условно
©

Върховният касационен съд (ВКС) осъди условно бившия депутат Фидел Беев, съобщиха от съда. Тричленен състав на Върховния касационен съд потвърди определението на Софийски апелативен съд за 2-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок на бившия депутат.

Той бе обвинен за това, че в периода 11. 02.- 26. 02. 2004г., в гр.Велинград, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Велинград, при условията на продължавано престъпление, съзнателно е сключил неизгодни сделки със СД „Братя Бееви”, представлявано от него и от още един човек, за покупко-продажба на общо 29 606 литра дизелово гориво за изгаряне в стационарни инсталации (нафта за отопление), за обекти, финансирани от общинския бюджет. От това са произлезли значителни вреди, изразяващи се в разликата между оферираната от СД „Братя Бееви” цена в откритата и проведена процедура по възлагане на обществена поръчка и тази, на която СД „Братя Бееви” е продавало горивото на Община Велинград, в размер на 10 201, 80 лв. Наказанието две години лишаване от свобода, отмерено при превес на смекчаващите обстоятелства, е в синхрон с изискванията на Наказателния кодекс, както и с реализиране целите на наказанието. Институтът на условното осъждане, е приложен законосъобразно, предвид наличието на всички формални законови предпоставки и извода на съда, че за поправянето и превъзпитаването на дееца не е необходимо същият да бъде изолиран от обичайната си семейна и социална среда, за да изтърпява ефективно наказанието си, пишат в решението си съда.
Решението не подлежи на обжалване.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1984 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
минаващ

2012.01.20 | 08:41

3
Другият рязан престъпник, Оамед Доганов здравата е цакал където ърябва, за да не се размирише много по-гадно!
фифела

2012.01.20 | 08:39

1
Йъде е на Беев вярната му дружка Сикола..... Като си спомня какво разпищолване наше в града преди години !@ ! ! Беев телевизия... Беев вестници... Беев бензиностанция.... Беев фирми... И за какво беше тази лакоми !?!? Тка е с простите хорица... роденият цървул няма как да си смени "обувките".....
един

2012.01.20 | 08:40

2
Тъпа брадва за тази свиня ще е малко наказание. Наркопласйорите са по-безвредни от тази твар.

Добави коментар

Водещи новини