Бившият депутат Митхат Табаков лежи в килия без тоалетна

share

Бившият депутат от ДПС и екскмет на Дулово - Митхат Табаков ще прекара следващите две седмици в килия без тоалетна в "приемника" на затвора във Варна. Компания ще му прави и осъденият му заместник в общината Алтан Чаушев. Двамата са настанени в една и съща килия - 32-ра.

Там се привеждат всички новопостъпили затворници. Обикновено килиите са оборудвани с по четири двойни вишки и имат капацитет за осем лишени от свобода. В случая обаче двамата бивши първенци на Дулово ще бъдат сами, тъй като управата на затвора държи на дистанция Табаков и Чаушев от опасни рецидивисти в отделението. "Приемникът" има едни от най-добрите условия в целия варненски затвор, тъй като наскоро е правен ремонт. Това е единственото място, където в килиите има теракота, и е доста по-чисто, отколкото в общите помещения. Има и недостатък - само една обща тоалетна на етажа, а нощем всеки се оправя, както може, защото килиите стоят заключени и затворниците нямат право да излизат.

През деня новопостъпилите затворници стоят постоянно заключени. Пускат ги да излязат само по няколко пъти до тоалетна, както и за закуска, обяд и вечеря. Те обаче не се хранят в общата столова с другите затворници, а им се носи храна на етажа. Новопостъпилите имат право на разходка, като правят „каре" от 11 до 12 часа във вътрешния двор на затвора. Но и тогава остават изолирани от старите пандизчии, като компания в отдиха им правят само затворници с примерно поведение, които работят в кухнята.

Вратите на килиите отключва и заключва един „примерен затворник", спечелил доверието на управата - Пламен Костадинов - Опашката, който преди години движеше с друг спец по автоключалките - Наско Таралежа. Двамата обясниха, че Митхат Табаков изглеждал леко омърлушен, пише Блиц.

Водещи новини

Още новини