Ваньо Танов потвърди: Тефтерче има!

Булфото
share

"На оперативка в Министерство на финансите министърът съобщи, че при обиск в дома на Кирил Рашков е открито тефтерче с имена на служители на НАП и на митниците", съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия Ваньо Танов, шеф на Агенция „Митници“ по време на кабинета на Бойко Борисов.

Припомняме ви, че преди дни се появиха страници от скандалното тефтерче на цар Киро, в което са записани имена на митничари, дългогодишни служители в митница Пловдив.

Танов съобщи, че от ДАНС са му потвърдили, че наистина има такова тефтерче. Той поясни, че тогава е станало ясно, че оперативните дейности по случая ще продължат. „Не знам какво са правили службите две години и нещо, сега разбирам, че това тефтерче не е иззето по надлежния ред“, добави той.

На въпрос дали Цветан Цветанов е знаел за това тефтерче, Танов отговори, че не знае, но предположи, че щом министърът на финансите е знаел,  би трябвало и той да е знаел.

Танов каза още, че той никога не е виждал тефтерчето. Предложи да се установи коя служба е провела обиските. Той каза същ така, че трябва да се направи и графологична експертиза, за да се види кой е писал в тефтера и поясни, че не е задължително това да е Кирил Рашков.

Водещи новини

Още новини