Режат кандидати за българско гражданство

Булфото
share

Двойно по-малко чужденци получават българско гражданство. Едва 8285 кандидати са се сдобили с БГ лични карти през м.г., докато през 2012 г. те са били 17 329.

"Прави се по-прецизен преглед на молбите на всеки кандидат. Към удостоверенията изискваме и документи, чиято достоверност стриктно се проверява", заяви зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов. Той, колежката му Сабрие Сапунджиева и минисътр Зинаида Златанова представиха вчера програмата на министерството за 2104 г.

Приоритет е попълването на незаетите места за нотариуси и частни съдебни изпълнители за отдалечените райони, за да се постигне по-добро обслужване на гражданите. Конкурси за такива длъжности не са правени в последните 3 г., припомниха от министерството.

Предстоят назначения на свободните щатове за експерти в министерството и дирекциите към него, като министър Зинаида Златанова призова хората, които се чувстват подготвени, да участват в конкурсите."Ще вземем най-добрите, а не такива с партийни или други обвързаности", категорична бе тя.

Водещи новини

Още новини