Андрей Райчев: БСП си мисли, че Борисов ще изчезне

share

Няма как българите да са оптимисти, защото от февруари месец досега в политиката друса. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Народът не е разделен помежду си в нищо. Те са на мнение, че политиците са крадци и лъжци. Елитът обаче насажда напрежение. В изследването на Галъп. То сочи, че в страната има поляризация на елитите. Те играят за пълна победа. Не е имало преди такъв блокаж между елитите. Не е имало ненавист между тях, а между народа, смята още той.

По думите му реалните искания са леви - повече пари и работа, и т.н.

Ситуацията в България е такава, че ще завърши с избори, но тя няма как да завърши по друг начин, заяви Райчев. Той е на мнение, че от БСП си представят, че Бойко Борисов е временен фактор. Те смятаха, че е тип "Жорж Ганчев" - ще пошуми и ще си тръгне. БСП си мисли, че като спихне балонът - ще правят избори. Но това няма да стане. Борисов си представя същото, но за Сергей Станишев - ще натиска, ще натиска и той ще изчезне. И двата отбора се заблуждават, заяви социологът.

Гражданското общество в страната постигна много. Политиците не смеят вече да замитат случаи тип "Бисеров", коментира Райчев.

Водещи новини

Още новини