Йовчев: Не ми пука, ако утре не съм министър

share

Ние сме в криза, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев по Нова ТВ.

Един вътрешен министър трябва да спокоен, като допълни, че не иска да създава напрежение. Дните са съдбоносни, коментира той събитията. Ние сме в криза, който може да се управлява. Ще излезем от кризата, но въпросът е каква е цената, попита реторично министърът. Видяхме как имаше опит за вандализъм над парламента, които било сигнал да за нови избори. Изборите обаче не са решение, каза още шефът на МВР.

Ние станахме гарант за спокойствието на страната, заяви Йовчев. Естествено е много хора да не ме харесват. Не ми пука дали утре ще съм министър, допълни той, като коментира искането на Волен Сидеров за оставката а Йовчев. Няма да се поддам натиск, каза още министърът. Относно слуховете, че Йовчев ще смени Пламен Орешарски като премиер. Вицепремиерът заяви: Това бе нескопосана интрига.

Йовчев отрече твърденията на Сидеров, че турски граничари са стреляли по българските си колеги. За окупацията на Ректората министърът каза, че това е погрешен метод.

Знам какво трябва да правя, аз съм в мир със себе си и в баланс. Ако не съумеем да управляваме кризата, тя ще доведе до много сериозни проблеми. Такава криза винаги намира решение, но въпросът е какво ще коства на народа. Не ми харесва в такива времена да е такава ситуацията”, обясни Йовчев На въпрос кой стои зад него и кой го пази, вицепремиерът отговори: „Никой не ми пази гърба. Не ми пука дали утре ще съм министър. Независимо кой ще ми иска оставката, трябва да правя това, което трябва да правя и ако се поддам на този натиск, ще загубя”.

По отношение на големият брой полицейски служители, по протестите и по точно в дните, когато имаше ескалация на напрежението, министърът коментира: „Имаше толкова много полиция, защото трябваше. Няма да допуснем да станат погроми. Всички видяхме, че имаше опити за погром на парламента. Имаше организирани движения, атака над полицаите. Знаем една част от хората и те са същите лица, които септември месец се опитаха да свалят огражденията пред парламента”.

Водещи новини

Още новини