Окупацията продължава. Студенти завладяха аудитория в УНСС (обновена)

share

Аудитория 40 26 в УНСС беше окупирана от недоволни срещу правителството на Пламен Орешарски студенти. Досега УНСС не се беше включил в протестните действия. Любопитен факт е, че самият министър-председател е преподавател в този университет.

Студентите са се насочили именно към тази аудитория, тъй като там е предстояла лекция на бившият министър от правителството на Жан Виденов и настоящ депутат от БСП Румен Гечев. Той обаче така и не се появи, а на вратата беше поставена бележка, че лекцията се отменя заради извънредното заседание на парламента.

Студентите са категорични, че няма да напуснат аудиторията и ще нощуват вътре. Ректорът на УНСС Стати Статев заяви, че подкрепя правото на протест, но е твърдо против окупацията на аудитории в университета. "По този начин няма да се промени политическата ситуация в страната", категоричен е ректорът и определи действията на студентите като нецивилизовани.

В късния следобед протестиращите студенти и ректора започнаха преговори. Ръководителят на ВУЗ-а посочи, че подкрепя правото на протест. В същото време проф. Статев призова протестиращите да не окупират най-голяма зала, а да заемат по-малки аудитории, предаде репортер на novini.bg. 

Водещи новини

Още новини