БСК: С 12% да се увеличат заплатите на полицаите и военните

share

С 12 на сто трябва да се увеличи осигурителната вноска са служителите в министерствата на отбраната, правосъдието и на вътрешните работи, за да се покрият разходите им за ранно пенсиониране.

Това са изчислили от Българската стопанска камара, които представиха предложенията си за реформи в пенсионната система. От работодателската организация настояват всички, заети по служебни отношения, сами да внасят осигурителните си вноски.

„Всички ще плащат като нас, като им се увеличат заплатите, така че да не се намали нетният доход. В МВР, Министерството на отбраната и Министерството на правосъдието да се увеличат заплатите на служителите, за да могат да си плащат личните вноски, като това увеличение да бъде с 12 на сто повече отколкото на всички останали служители, с оглед да допринасят толкова, че системата да бъде балансирана", обясни Данев.

От БСК настояват за ежегодно актуализиране на пенсиите, премахване на тавана на пенсиите и за вземане на мерки за но-дълго оставане на работа. Данев обърна внимание, че броят на хората, които получават инвалидни пенсии е нараснал драстично, като в края на годината е достигнал 700 000 души.
 

Водещи новини

Още новини