Димитър Манолов: Аз съм за съкращаване на хората, които са ненужни

share

Ние не сме били против да бъде съкратена държавната администрация. Искаме тя да бъде подредена и да работи по-функционално. Всички правителства досега след като дойдат на власт съкращават администрацията. Това каза Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Самата висша администрация няма интерес да бъде въведено електронното правителство, защото няма да има как да не се решават някои проблеми. Тя ще стане ненужна. "Аз съм за съкращаване на хората, които са ненужни, за сметка на такива, от които има нужда. От друга страна всички ние знаем за институции и административни длъжности без които можем всички", коментира синдикалистът.

Според Манолов има купчина агенцийки, финансирани от държавата, от които нямаме нужда. "Ние настояваме това да бъде направено в рамките на един анализ и след програмно бюджетиране". "Трябва да бъдат премахнати ненужни изпълнители, но за съжаление те са най-често политически протежирани и не вярвам да се случи".

На въпрос дали сега има по-добър диалог между синдикатите и властта, Манолов отговори, че след Симеон Дянков, когото и да сложат ние синдикатите си говорим по-добре.

Водещи новини

Още новини