100 дни #ДАНСwithme (обновена)

Булфото
share

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха стотен път пред сградата на Министерски съвет.

Хората блокираха движението на площад „Независимост”. Протестиращите скандират „оставка”, свирят на свирки и бият на барабани. В района има полицейско присъствие. Към протестиращите продължават да се събират и други граждани.

Участниците в протеста срещу правителството се спряха пред сградата на Народното събрание. Недоволните граждани свирят със свирки и развяват български знамена, чуват се тъпани и барабани. Издигнатите плакати изказват гражданското недоволство от управлението на правителството, и това, че вече за 100-ен ден гражданите организират протест срещу действащия кабинет.

Участниците скандират „оставка”. Сградата на парламента е обградена с метални заграждения, зад които има полиция. Все още до паметника на Цар Освободител стоят белия роял, черното пиано и големият балон, на който пише “Кой избра Делян Пеевски”. Прозвуча българският химн.

Около 250 души са били протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата към 19.40 часа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко след този час шествието е тръгнало към Народното събрание. Няма данни за инциденти или нарушения на обществения ред.

Към 21.00 часа участниците в протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски започнаха да се разотиват. Вече не се чуват скандирания и освирквания. Спокойна е обстановката. 100-ият протест протече под мотото ”100 дни, 100 гафа”. Голяма част от участниците в протеста държава в ръцете си лист с един от стоте гафа на правителството, който впоследствие хвърлиха по парламента. В района на Народдното събрание остават да патрулират органи на реда.

Водещи новини

Още новини