Цар Киро се връща в Катуница

share

Кирил Рашков възнамерява да се върне в Катуница. За себе си е сигурен, че ще го направи, за семейството си не знае. Той иска да живее в мир с жителите на селото, няма да се замесва в конфликти и да отмъщава.

Това обяви пред "Труд" Васил Марков, адвокат на Карил Рашков, известен като Цар Киро. В момента циганският монарх излежава последния месец от присъдата си от две години и половина за закана за убийство на Веселин Христев и приятелката му Ваня от Катуница. "Въобще да не си е помислил да припари в селото. Ако Рашкови се върнат, ще бъдат посрещнати на нож. Приберат ли се, напрежението ще ескалира. Ако Кирил Рашков е трезвомислещ, да не му минава през ум да се връща", отвръща Димитър Здравков, кмет на Садово, в чиято община е селото.

Рашков излиза на свобода между 10 и 20 октомври. Освобождаването му е предсрочно, защото работил в Трудово-поправителното общежитие като градинар. "Не знам кога Рашков ще се прибере в селото, защото къщите му са разрушени. Животът му обаче е минал там. Къде другаде да отиде един 71-годишен болен човек", каза адвокат Марков. Защитникът е категоричен, че няма да се допусне напрежение и призова местните хора да запазят спокойствие.

Водещи новини

Още новини