Бизнесмен купи къщата на Цар Киро

  • 03 октомври 2013 11:46

  • 1769
  • 2
Бизнесмен купи къщата на Цар Киро
© Булфото

НАП продаде къщата на внука на Цар Киро в Катуница на единствения явил се купувач. Имотът беше обявен за продажба заради данъчни задължения на Кирил Рашков. Къщата е нова, не е живяно в нея. Няма акт 16 и новият собственик се е заел да уреди документите, съобщи БНТ. Представителят на купувача, Венцислав Чаушев гарантира, че той няма нищо общо с фамилията Рашкови.

„Чуваме, че е свестен човек и се радваме съответно, че няма да е от рода на Рашкови”, сподели Веселин Христев, вуйчо на убития Ангел.

Новият собственик засега не иска да се разкрива самоличността му. Знае се, че от близкото село Крумово и че е бизнесмен.

„Да оставим това в тайна засега, ще се разбере, когато му дойде времето”, коментира Венцислав Чаушев.

„Това, което чувам е, че е среден бизнесмен с почтен бизнес, не е човек, който се занимава с нещо незаконно и с две думи - хората от селото са доволни от новия си съселянин”, посочи Веселин Христев, вуйчо на убития Ангел.

Съседите също са доволни от развоя на събитията. В Катуница обаче има още имоти на фамилията. Тяхната съдба също вълнува хората от селото.

„Искрено се надявам съдбата на останалите имоти да е подобна на съдбата на този имот, защото ще влязат пари в държавата, както се случи с тази къща - всички пари от продажбата влязоха в държавната хазна, което е донякъде възмездие за дългогодишното безнаказано битуване на фамилията и всичко извършено от тях”, подчерта Веселин Христев, вуйчо на убития Ангел.

Къщата беше продадена на близка до първоначално обявената цена от 90 000 лева. От НАП уточниха, че цялото имущество на Рашкови е описано и ще бъде предложено на търгове.

Последвайте канала на

1769 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.04 | 00:12

2
Кой бил цар кой???
мм

2013.10.03 | 13:11

1
Тва ако не е Христолов курвата или някой друг ортак, та НА

Добави коментар

Водещи новини