Почетоха с едноминутно мълчание паметта на Ангел и Павел в Катуница (обновена)

  • 23 септември 2013 20:06

  • 1569
  • 1
Почетоха с едноминутно мълчание паметта на Ангел и Павел в Катуница (обновена)
©

Засилено полицейско присъствие има тази вечер в Катуница. Пред кметството се събират хора от селото, за да тръгнат на мълчаливо шествие в памет на Ангел Петров и Павел Толев, които починаха при размириците в селото от есента на 2011 година, информира 24 часа.

Пред сградата на кметството са поставени некролози на двете момчета. 19-годишният Ангел бе прегазен от микробус при размириците в Катуница през 2011 година, а Павел се строполи сред тълпата на улицата. След като му правят изкуствено дишане и сърдечен масаж, става ясно, че момчето е с пейсмейкър на сърцето. Линейката пристига след около 20 мин, но Павел умира в нея на път за университетската болница в Пловдив от сърдечна недостатъчност. На шествието тази вечер хората носят трибагреник, цветя, свещи и лозунги. Очаква се след минути то да потегли към паметната плоча на момчетата.

С едноминутно мълчание и падане на колене Катуница почете паметта на Ангел и Павел, починали при размириците в селото. В мълчаливото шествие, което тръгна от кметството, се включиха над сто души. То стигна до паметника на двете момчета, изграден при лобните им места. Хората поставиха запалени свещи пред паметните плочи и паднаха на колене в знак на почит. Възпоменателно слово произнесе Стоян Тютюнаров-Гагарин. Той заяви, че Катуница днес е единна и няма да позволи на фамилия Рашкови да се върне в селото.

Роднините на починалите момчета осъждат участието на представители на фамилия Рашкови в телевизонното реалити шоу "ВИП Брадър". Страхът и гневът от случилото се преди две години все още остава. Шествието днес напомня безредиците, които започнаха след като 19-годишният Ангел Петров бе прегазен от микробус. Ден след смъртта на Ангел сърцето на неговия приятел Павел Толев, не издържа и 17-годишното момче почина. Утре вечер в негова памет също ще се проведе второ мълчаливо шествие под наслов "Няма да забравим, няма да простим". Полицейското присъствие по време на шествието бе засилено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1569 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
димо

2013.09.24 | 07:50

1
КАТУНИЦА е сигнал за опастноста която заплашва българският етнос.Скоро циганите и турците ще бъдат мнозинство в България.Те ще избират кой да ни управлява.СПАСЕНИЕТО Е -гласуване 100% на българският етнос . Иначе ни чака смърт или емиграция.ПОМИСЛЕТЕ!!!!!

Добави коментар

Водещи новини