57-ми ден на протести срещу кабинета "Орешарски"

Булфото
share

Недоволни граждани се събират за 57-ми пореден ден пред Министерски съвет на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Протестиращи надуват свирки и развяват български флагове на площад "Независимост". Събират се хора и пред Президентството. Движението в района се извършва нормално. Протестиращите имат намерение да го блокират като правят знаци на някои преминаващи водачи да обърнат колите си. Покрай протестиращите преминават и много туристи, които ги поздравяват. Има засилено полицейско присъствие. Една малка група протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" у бул. "Дондуков" на площад "Независимост"

Участниците в протеста бият на барабани и скандират "оставка". Някои от тях са издигнали лозунги с искания за оставка и нови избори. Виждат се български знамена.

Много от демонстрантите са дошли с децата и домашните си любимци. По информация на МВР малко след 20.00 часа пред Ларгото в София са се събрали около 150 души. Към този час шествието е достигнало сградата на Народното събрание. Полицейските екипи обезпечават обществения ред и сигурност, посочват от вътрешното министерство.

Чуват се и традиционните скандирания - "Червена мафия" и "Долу БСП". Протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие към парламента, а оттам - към Орлов мост.

Те обясниха, че са по-малко в сравнение с началото на протестите, тъй като в момента депутатите са във ваканция. Загражденията около парламента бяха отново махнати, както в предходните няколко вечери, като нямаше и засилено полицейско присъствие.

Водещи новини

Още новини