#ДАНСwithme: Протестът срещу властта продължава за 30-ти ден

  • 13 юли 2013 08:25

  • 2676
  • 12
#ДАНСwithme: Протестът срещу властта продължава за 30-ти ден
© Булфото

Протестът срещу кабинета "Орешарски" продължава за 30-ти ден. Тази вечер се очаква отново хиляди хора в София и в страната да изразят недоволството си срещу правителството на БСП и ДПС, избрано благодарение на "Атака".

По традиция хората в столицата започват да се събират в 18.30 ч. на площад "Независимост" между сградите на Министерския съвет и Президентството. Очакванията са днес също хиляди да изразят недоволството си правителството, както и срещу партиите в парламента.

Първоначално шествието преминаваше пред Народното събрание, Орлов мост, по "Евлоги и Христо Георгиеви", НДК и централите на партиите. Миналата неделя в опит да оборят твърденията на полицията за броя си, протестиращите блокираха "Цариградско шосе" - от Орлов мост до "Плиска". И така няколко вечери.

В четвъртък след кратка обиколка само по най-централните улици, недоволните се заобиколиха парламента в опит да го окупират. Снощи отново протестът се разположи по "Цариградско шосе".

Все още не е известно накъде ще се насочи протестното шествие, което се организира във "Фейсбук" събитието #ДАНСwithme, започнало след скандалното назначение на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, пише dnevnik.bg.

Същевременно от няколко дни пред НДК се събират привърженици на кабинета. Техният брой варира всяка вечер, но със сигурност е в пъти по-малък от недоволните от властта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2676 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2013.07.17 | 18:14

12
Революциите не се правят с голи цици, картонени саби и пластмасови оръжия. Правят се организирано от народа. Власт се взима с оръжие и се дава с оръжие. Така че ексхибиционистката не помага в случая. П.П. Това е подигравка с нашия трибагреник.

2013.07.14 | 09:57

11
Кой от сегашните министри би сторило това, което го стори В. Рашидов затри театъра носещо името на майка си значи такива хора ни трябват

2013.07.13 | 23:23

10
Нямахме си гей-парад ама си отимахме гей-протест
off

2013.07.13 | 23:03

9
Много СЪМНИТЕЛНА ДАЛАВЕРА е тоз протест, пък се плаща и от ГЕРБ. Ако ГЕРБ искат да свалят правителството, ходът им е безответ. Всички депутати от ГЕРБ начело с Боко, Цвъчко, Фидоска, Лиленце и т.н. подават молби за напускане на Парламента. Би следвало на тяхно място да дойдат следващите от листата на ГЕРБ. Изчерпват листите по процедура, и Парламента остава с 97 депутати по малко. ЕТО Ви ИЗБОРИ, бе ХОРА, КАКВО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО по протести, правите се на ЕнтИлигентни, и всякакви простотии, хепънинги, и лакърдии
Михаил Самарджиев

2013.07.13 | 23:01

7
Много силен коментар явно е проведено силно проучване :) Адмирации и ако някога си извадиш главата от задника ще разбереш ,че никой не иска да се връща към 1989 ,а проблема е ,че такива като теб фанатично не можете без това време .. тъжно е но сте много жалки .. Има болести , които се лекуват , но вашето е без аналог !!!

2013.07.13 | 23:02

8
Дадоха толеранс от 6 месеца на правителството „Тези протести отвън не са наши. Тези протести отвън са платени от ГЕРБ”. Това заяви Стоян Тодоров от граждански форум „Промяна”
24 са определям аз

2013.07.13 | 23:01

6
Орешарски, зъл орех си ти, червей да те изяде.
смешници

2013.07.13 | 21:51

5
тези смешници няма ли да престанат най-после и да си намерят друго занимание

2013.07.13 | 19:58

2
Всъщност голяма част от протестиращите са от ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ-/в т.ч. и повечето са служители от всички министерства/.Борисов отдавна ги е информирал,че след идването на новия МС във всички министерства и ведомства ще има масови уволнения и съкращения на чиновници. И след създадената ПСИХОЗА - ГЕРБ организират всички протести против Орешарски !!!

2013.07.13 | 16:42

1
Няма смисъл да се делим на червени, сини или розови.Те точно това искат.Няма ГЕРБ,Няма БСП или ДПС както и Атака.Да изметем всички тия помияри които са приели че да си депутат е професия.Нека да има велико народно събрание и да се смени изборният кодекс.Нека гласуването да стане задължително за да не може партии от рода на ДПС и АТАКА да си правят игричките и процентът за влизане в парламента да падне до 2,5% или по малък защото много партии за които народа гласува и на които ако се събере процента им е по голям от тези които са сега не можаха да влязат.Депутатите да са най много 120 на брой а не като сега 240.За какво ни са на тази малка страна 240 храненика или търтея и нека да ги избират най много за по 2 мандата.Нека да им се намалят субсидиите на партиите от държавата за да не могат да ползват парите за купуване на изборите.Има да се направят толкова много неща но нов бардак със стари к*рви не става!!!ЗАТОВА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!

2013.07.13 | 20:01

4
Велико народно събрание ще е от 400 депутата затова ако има такова нека да е само за 6 месеца докато се гласуват някой важни закони и после да се махат.Един от важните закони да е да могат да се гласуват закони за смяна в конституцията и без събирането на велико народно събрание.

2013.07.13 | 20:01

3
Нека БСП и ДПС да теглят заеми да продължат да грабят държавата като отпускат пари на свои фирми и източват ДДС както и да се борят на всяка цена да останат в бизнеса с енергетиката от която печалбите са най големи.Бъдете реалисти.Защо мислите Орешарски не иска да издаде властта а иска 1 година отсрочка ами много е просто защото през това ще си тегли заеми на воля а и в България трябва да влязат пари от Европа.Нищо друго не е важно за тях.Нито нищетата на народа ,нито борбата с монополите, нито вдигане на заплатите, нито падането на цената на тока.За последното само ще направят няколко промени с които ако сега ви падне цената на тока с 5 лева после ще се вдигне с 10 лева.Защо не премахнат добавките нацяло както е желанието на народа.Нека и по евтиният ток от АЕЦ да е за народа.Продължавайте да си мечтаете и да се заблуждавате че спасението ви е в тройната коалиция.

Добави коментар

Водещи новини