Инспектори затвориха два плувни басейна в Пазарджишко

share

86 проверки на общо 26 закрити и 50 открити басейни на територията на пазарджишка област са извършени от инспектори на РЗИ, предаде репортер на novini.bg


В началото на активния летен сезон са връчени 50 типови предписания на собственици на басейни за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемиологични мерки за нормалното функциониране на регистрираните открити плувни басейни на територията на област Пазарджик. Предписанията включват изисквания за оборудване на спасителен пост, осигуряване на спасител по време на експлоатацията на басейна с редовно заверени документи и ежегодно покрити нормативи при БЧК, ежедневно изследване на водата по показатели остатъчен хлор и РН и отразяване на резултатите в журнал, обеззаразяване и периодична смяна на водата в басейните, гарантираща стандартни показатели, дезинсекция на тревните площи около басейните.
Взети са 102 водни проби от басейни по планов контрол. За получени нестандартни резултати от извършените анализи и неспазване на добрите хигиенни практики са съставени 6 акта и са издадени 2 заповеди за временно спиране експлоатацията на обектите.

И през август РЗИ ще продължи мониторинга на плувните басейни.

Водещи новини

Още новини