Минчо Спасов: Депутатите са виновни за снощната ескалация на напрежение

share

"Вина за ескалацията на напрежението снощи имаха депутатите, които нямаха смелостта да излязат и да се срещнат с протестиращите", каза в ефира на БТВ Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ.

"В крайна сметка, ако трябваше някой да бъде бит, трябваше да го понесат не полицаите и протестиращите, а депутатите. Надеждата ми е, че имунната система на протестиращите ще се пребори с бацила на провокаторите. Не сме забравили управлението на ГЕРБ, помните, че има изследвания, които са от 1989-а насам. Те констатираха, че по време на управлението на Борисов контрабандата многократно надхвърли размерите от времето на предишните управления. Ако хората го забравят, политиците не трябва да го забравят, когато чертаят планове.

В тази ситуация предстоят действия на три фронта - политически, икономически и организационен. За да говорим за предсрочни избори, трябва да наблюдаваме създаването на един истински десен проект, какъвто в момента няма. В икономически план - корупцията се поражда от множеството лицензионни режими, които процъфтяха в последните 4 години. Това, което ме притеснява, е, че сегашните управляващи по никакъв начин не се стремят да ограничат контрабандата", заяви Спасов.

Водещи новини

Още новини