Хасен Адемов прогнозира скорошно заседание на тристранката

share

Надявам се до края на този месец да се проведе първото легитимно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Това заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов по време на днешното съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и по труда и социалната политика.

Министър Адемов отбеляза, че споделя притесненията на народните представители от ГЕРБ, които заявиха, че към момента Тристранният съвет не функционира. „Няма да се спирам на въпроса защо този съвет не работи, защото за никого не е тайна, че прословутите текстове от Закона за публичност на имуществата бяха гласувани именно благодарение на гласовете на ГЕРБ”, посочи Адемов.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че правителството има нов тип правене на политика чрез диалог с бизнеса. „Надали за два месеца може да бъде подобрен един бизнес климат при една влошена външна обстановка и влошена обстановка в страната. Тук не говорим за протести. Тук говорим за влошени отношения с бизнеса и липса на доверие”, отбеляза Стойнев. По думите на икономическия министър основното послание на управляващите е да има повече легитимност и прозрачност, защото очевидно през последните години се е страдало от липса на такава легитимност.

Водещи новини

Още новини