Черен ковчег за кабинета за 40 дни протести

share

Черен ковчег за помен на кабинета на Пламен Орешарски беше стоварен пред Народното събрание.

Автор на инициативата е председателят на Партията на българските мъже Росен Марков. Пред БТВ той каза, че го прави в знак на протест и да спази християнската традиция да отбележи 40 дни от смъртта на правителството. Хората от БСП и Държавна сигурност трудно вярват в Господ, но ние трябва да уважаваме традициите, препоръча Марков. На ковчега е сложен надпис "Помен" и "Седянката на БСП".

Той дойде пред парламента със свещеник, който да извърши траурен ритуал за помен. Човекът в расо дори се обърка и поздрави от екрана на БТВ всички жени и мъже, зрители на на ББТ (телевизията вече не съществува, а на нейно място се излъчва News 7, част от портфолиото на групата оглавена от Николай Бареков б.ред.)Инициативата обаче беше посрещната на нож от обикновените протестиращи, които всяка сутрин се събират пред сградата на парламента. "Изчезвай оттук, какви са тези простотии", не се стърпя столичанин.

Росен Марков обаче не се притесни от хулите и остана. На мястото има полиция, но до ескалация на напрежението не се стигна.

Водещи новини

Още новини