Измиха улиците на Столипиново с шампоан

Булфото
share

Ромският квартал "Столипиново" в Пловдив светна след поредната акция "чистота". Улиците на квартала са измити с шампоан.

Служителите на общинско предприятия „Чистота” вече прилагат нов метод за събиране на отпадъците в кофите за смет, а не около тях, каквато е досегашната практика, съобщи управителят на „Чистота” Иван Стоянов. Няколко служители с лопати стоят около контейнерите и приканват хората да хвърлят боклуците в тях, а не отвън. Този метод се прилага вече повече от седмица и може да се твърди, че хората почти са се научили да хвърлят боклука вътре. Вече около контейнерите почти няма боклук, каза Стоянов.

Така е по-лесно и миенето, тъй като по улиците няма боклуци, както досега. Акцията с лопатите ще продължи. Ще продължи и миенето на маркуч всеки ден. В малките улички, където няма достъп за големите цистерни, се чисти с новата мултифункционална техника, с която Пловдив разполага отскоро, каза още Стоянов. Това ще се прави в седмицата веднъж. Засега резултатът е добър, кварталът се запазва чист, отчитат от "Чистота". Същото ще се прилага и в другия ромски квартал в Пловдив – Шекер махала.

Преди години в квартал Столипиново в Пловдив пламна епидемия от хепатит, заради голямата мърсотия там. Оттогава се полагат неимоверни усилия, които да предпазят хората от нова епидемия.

Водещи новини

Още новини