Полицията спря протест срещу кабинета в Пловдив

Булфото
share

Полицията не допусна поредната блокада на път в Пловдив, планирана като протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде БНТ.

След като миналата седмица протестиращи граждани спряха за 40 минути движението по магистрала "Тракия", днес инициативата се пренесе към Асеновградско шосе. Пътят е единственият към Смолян, води и към пловдивското летище.

Плановете са били неговата блокада да започне в 11 часа, но в уреченото време на мястото са се събрали едва 2-3 души. Останалите са били спрени за проверка на документите от полицията и не са били допуснати по-нататък. На мястото има засилено полицейско присъствие.

Пред телевизионните камери участници в акцията разказаха, че на път към протеста са били спрени от полицаи, които са поискали документи за проверка и са записали личните им данни. След това са били предупредени да не участват в блокадата на пътя.

Още в началото на седмицата протестиращите са подали заявление за предстоящата блокада на Асеновградско шосе между 11 и 14 часа до стопанина на пътя – местната община Родопи.

От областната дирекция на МВР обаче определиха акцията като незаконна, тъй като протестиращите не са получили официално разрешение от общината за нея. Полицай края пътя заяви, че ако опитат да блокират шосето, ще нарушат няколко закона, включително този за движение по пътищата.

Водещи новини

Още новини