Контрапротест в подкрепа на кабинета "Орешарски" пред НДК

share

Пред пилоните на НДК се събират граждани за контрапротест в подкрепа на кабинета  на Пламен Орешарски.

Минути след 18:00 ч. на мястото имаше около 50 човека, преобладаващо възрастни хора. Множеството се увеличи до 200 - 300 души.

В района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите прочетоха официално обръщение от граждани на община Ябланица, което е отправено до председателя на Народното събрание Михаил Миков, президента Росен Плевнелиев и министър-председателя Пламен Орешарски. В декларацията гражданите изразяват своята позиция в подкрепа на кабинета и неговата програма.

При протестиращите дойде група от Българско народно движение, която призова събралото се пред НДК множество да се включи в нейния протест срещу манипулацията на медиите над обществото. БНД протестира пред сградата на БТВ.

Сред протестиращите има хора, облечени в тениски с лика на Пламен Горанов - мъжът, който се самозапали във Варна по време на февруарските протести. Хората от контрапротеста издигнаха голям лозунг с надпис "Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза - да дадем шанс на правителството".

Протестиращите обявиха, че вече са събрали 35 хиляди подписа в защита на правителството, подписката за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев наброявала 3 хиляди души.

Контрапротестът е твърдо решен да продължи заради решението на Конституционния съд за законността на изборите.

Жана Иванова заяви, че хората искат шанс за правителството да работи защото искат да живеят спокойно. "Ще продължим да стоим тук, докато се дръпнат от жълтите павета". Друг от протестиращите добави, че "това правителство работи в толкова трудна обстановка, направо им правим евала", предаде БТВ. "Ние не сме платен контрапротест", заяви друг.

Водещи новини

Още новини