Дъждът направи много поразии в Силистренско

share

Между 82 и 164 литра на квадратен метър са валежите в различните райони на Силистренска област през последното денонощие, показва справка от метеорологичната обсерватория в Силистра.

64 жилищни сгради са залети от придошла вода тази сутрин в Главиница, съобщи кметът на Главинишката община Хюсеин Хамди, цитиран от БТА. Според него наводнението е причинено от водоем, образуван от естествен водосбор, и водата е преляла отводнителния канал в града. Работят екипи на областното управление за пожарна безопасност и защита на населението.

Списък за отводняване на повече от петдесет жилищни сгради е направен в Тутракан. Изпратени са помпи от областното управление за пожарна безопасност и защита на населението в Силистра.

Мостово съоръжение е повредено по пътя от Тутракан за Кубрат край село Старо село.

40 кубически метра насип е отнесен по пътя от Дулово за Исперих в района на село Черник, показва справка от областното пътно управление в Силистра.

Застрашен е пътят между селата Кайнарджа и Голеш. Взети са мерки за възстановяване на щетите.

В Кайнарджа са ронят плочи на отводнителен канал, а в кайнарджанското село Светослав е отнесена каменна настилка на неасфалтирани улици.

В Алфатарската и Ситовската община има прокапали покриви на сгради.

Няма пълна информация за щетите по земеделските култури.

Екипи на областното управление за пожарна безопасност и защита на населението в Силистра са отводнявали шестнайсет обекта в Силистренска област - предимно жилищни постройки.

Оказано е и съдействие на шофьори на автомобили по наводнени улици в Силистра. От пътните платна са отстранявани и паднали дървета.

Водещи новини

Още новини