Пороите отприщиха свлачища край морето

  • 19 октомври 2011 14:44

  • 1155
  • 0
Пороите отприщиха свлачища край морето
© Булфото

Tри ромски фамилии трябваше да напуснат незаконните си постройки в „Аспарухово”, след като свличане на земни маси застраши домовете им.

В резултат от обилните валежи, струпаната с подръчни материали „подпорна стена” на ул. „Арда” в квартала се срутила, като повлякла и част от съседна къща.

Други 2 съседни постройки също са застрашени от ерозийните процеси, съобщи "СтандартНюз". Заради това районната администрация в „Аспарухово” е издала предписание обитателите им да ги напуснат незабавно, съобщи главният експерт „Свлачища и укрепване на територии” към общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, инж. Олег Колев.

Той твърди, че незаконното строителство и липсата на канализация, са сред основните факторите, които най-често отприщват свлачищни процеси в населените райони край Варна. Експертът коментира, че поради преовлажняването на почвата през последните дни, биха могли да се очакват още непредвидими по размер и сила свличания на земни маси.

Ефектът от проливните валежи вероятно ще се прояви, щом като почвата започне да съхне. Във вторник земята се раздвижи и в района на Крайбрежната алея, където водната стихия предизвика срутване на скални маси по ската.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини