Едвин Сугарев ще гладува до смърт, иска оставката на Пламен Орешарски

share

Едвин Сугарев обяви гладна стачка. Той иска оставката на правителството на Пламен Орешарски. В момента управляващите не обръщат никакво внимание на протестите и се оптиват да бавят топката до август, когато протестите могат да затихнат от само себе си, каза Сугарев.

Ще продължа до край независимо кой и какво ще направи срещу мен и мога да жертвам живота си, категоричен е бившият зам.-председател на СДС. Това е втората му гладна стачка след тази през 1993 г., когато той обяви гладна стачка с искане за оставка на Желю Желев заради съглашателството му с ДПС. Тогава обаче той се отказа.

Освободен от Желю Желев затворник обяви гладна и суха стачка в негова подкрепа, обясни мотивите си Сугарев. Бях предупреден, че целта е да се жертва неговия живот, за да струпат вината на СДС. Сега обаче нещата не стоят така и ще стигна до край, категоричен е Сугарев.

„Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно. За съжаление Ви познавам достатъчно добре и знам, че няма да го направите. Наемниците не правят така. Ще се опитвате да оцелеете – с всички сили и с всички средства – както се опитват да оцелеят партийните Ви попечители, както се опитва да оцелее Вашият свят на подмяната и на лъжат”, категоричен е поетът и бивш политик.

Сугарев обръща внимание в мотивите си за гладната стачка ,че няма нищо по-лошо от непрозрачното управление на страната и това, че се „обслужват неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да се култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели”.

Писмото е адресирано както до премиера Орешарски и медиите, така и до президента Росен Плевнелиев и посланиците на страните от ЕС.

Подобна стачка може да има фатални последици, предупреди Константин Тренчев, който съобщи, че Сугарев страда от диабет.

Водещи новини

Още новини