Касим Дал си направи фондация

Булфото
share

Фондация “Свобода и достойнство” е регистрирал изключеният от ДПС Касим Дал, съобщи съратникът му Корман Исмаилов.

В управата на организацията са още самият Исмаилов, дългогодишната секретарка на Дал Севджан Хасанова и бившият отговорник за медийната политика на ДПС Веселин Пенев.

Фондацията е с либерална ориентация, а в посочените цели фигурират развитие на културни проекти, семинарно обучение и борба срещу дискриминацията, разказва пред “24 часа” Исмаилов. Тя обаче нямало да се превръща в партия.

Възможно е новата фондация да се използва като получател на средства от държавната субсидия на депутатите под формата на дарения.

Около парите на независимите депутати в последните седмици настана политическа суматоха заради възможността срещу декларация за принадлежност към друга партия сумите да бъдат пренасочвани към нея.

Идеята, която Исмаилов сондира с други депутати, е независимите народни представители да сключват споразумение с новоизбраната партия. Така срещу предварително поети ангажименти тя ще дарява от пренасочената субсидия на фондацията.

В парламента се говори, че Дал вече е заявил принадлежност към ГЕРБ, а Исмаилов още не фигурира никъде.

Няма законови ограничения замисълът на фондация да се изпълни, тъй като партиите имат право да даряват държавни пари за благотворителност.

Водещи новини

Още новини