Лекарка се оказа "майката", върнала осиновеното си дете в дом заради кучето си

share

Осиновителка от Добрич, която върна обратно детето си, защото не можела да го гледа едновременно с кучето си, се оказа лекарка, показа проверка на „Монитор”. Това е първи случай на разсиновяване в Добрич. Момиченцето вече е настанено в социална институция и чака отново да си намери мама и татко.

Двегодишната Илина била най-красивото дете в дома за сираци в Добрич. Момиченцето е пухкавелка и с невероятни сини очи, съобщи Веселин Гочев, временен шеф на регионалната дирекция „Социално подпомагане”. За осиновяването й имало 7-8 семейства кандидати. Едно от тях било най-напористо, но късметът се усмихнал на лекарка от Добрич. Според отхвърленото семейство „дамата платила, на когото трябва, за да вземе детето”. Некласираното семейство си осиновило друго дете.

Илина заживяла при новата си майка. Посещавала ясла „Щастливо детство”. Там направила и първите си крачки. Тъй като така наречената майка не се сетила да направи прощъпулник на момиченцето, персоналът от здравното заведение събрал парички и отпразнувал подобаващо събитието, за да зарадва Илина.

Минали само два месеца. Докторката започнала да се оплаква на познатите си, че детето й образува нерви и не може да се грижи и за него, и за кучето си.

„Гледали сме я как се грижи за Илина. Към кучето се отнасяше като към дете, а към момиченцето – като към куче”, разкриват възмутени познати на докторката, пожелали анонимност. „Детето е на около две годинки, без заболявания. Досега не сме имали такъв случай, за нас това беше шок.”, коментира Гочев.

Водещи новини

Още новини