Политолог: Правителството може да падне от власт и то неочаквано бързо

share

"Бързането на политиците в последните дни може да се обясни с желанието да се състави мнозинство", каза в предаването "Преди всички" по БНР политологът Антоний Гълъбов.

"След една типична предизборна кампания имаме един атипичен парламент, в който вече е много ясно кой ще бъде опозиция, но изобщо не е ясно кой ще бъде мнозинство. Малцинството ясно беше дефинирано в ПГ на ГЕРБ. Огромният въпрос, огромното бързане, което се излъчва от останалите политически сили е желанието да се състави мнозинство и това е големият проблем, който ще трябва да решава Пламен Орешарски през следващите дни, защото зад неговия проект засега стои единствено и само Коалиция за България", заяви политологът.

Правителството не трябва да смята, че не може да бъде свалено от власт, предупреди Гълъбов: "Това е лош синдром, това е лоша нагласа. Правителството може да падне от власт и то неочаквано бързо. Лошото е това, че причините за подобно падане вече няма да бъдат в рамките на контролиран взрив, няма да са в резултат на политическа стратегия и отговорност, а ще бъдат в резултат на една катастрофа".

Водещи новини

Още новини